Projects

Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Education Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie
Projects / Visitor centres / Maggie's Centre < >

Maggie's Centre

Maggie’s provides free practical, emotional and social support to people with cancer and their family and friends.

 

Dow Jones Architects were commissioned to design a centre for the Velindre Cancer Care Centre, a specialist cancer hospital in Whitchurch, North West Cardiff, in 2011.

 

The new building is located on a triangular shaped site. Visitors are taken on a journey through an intimate courtyard garden, into a range of calm spaces which focus on the nearby trees and garden. 

 

The building has a serious of pitched roofs which, along with the external walls, are clad in corrugated weathering steel. 

 

The interior spaces are formed between Douglas Fir lined walls which have a warmth and softness, and contrast with the sleek polished concrete floor. 

 

Client . Maggie's

Architect . Dow Jones 

 

 

 

 

 

 

Projects

Churches Events Hotels Museums and galleries Performing arts Residential Education Sculptures and installations Sports venues Visitor centres Workspaces Conservation Tensile structures Timber engineering Momentum menagerie