Projects

Sectors

CommunityEducationEvents Museums and galleries Performing arts Private dwellingsSports and leisureWorkspace

Skills

Conservation and reuse Demountable structures Kinematic structuresPassivhaus and low energyTensile structuresTimber and sustainable materials

Maggie's Centre

Maggie’s provides free practical, emotional and social support to people with cancer and their family and friends.

 

Dow Jones Architects were commissioned to design a centre for the Velindre Cancer Care Centre, a specialist cancer hospital in Whitchurch, North West Cardiff, in 2011.

 

The new building is located on a triangular shaped site. Visitors are taken on a journey through an intimate courtyard garden, into a range of calm spaces which focus on the nearby trees and garden. 

 

The building has a serious of pitched roofs which, along with the external walls, are clad in corrugated weathering steel. 

 

The interior spaces are formed between Douglas Fir lined walls which have a warmth and softness, and contrast with the sleek polished concrete floor. 

 

Maggie's Centre received a Civic Trust Award 2020.

 

Client . Maggie's

Architect . Dow Jones 

 

© Dow Jones Architects